"Multi primesc sfaturi, putini profita de ele" Publilius Sirius
Neolevel - Full Time Marketing
Neolevel - Full Time Marketing Home Companie Servicii Resurse BLOG CONTACT

home / servicii / resurse_umane /
Resurse Umane pentru Marketing


Orice companie atinge stadiul in care un departament de marketing intern este necesar, volumul si nevoia de proiecte de marketing fiind suficient de mare pentru a justifica angajarea de personal propriu.

Prin serviciul de Resurse Umane, Neolevel doreste sa ajute companiile cliente sa-si implementeze si sa-si coordoneze propriul departament de marketing.

Daca nu esti specialist in marketing, cum poti alege specialistul pe care il angajezi? Cum stii ce trebuie sa ii ceri sa stie? Cum organizezi activitatea?

Marketingul e o activitate foarte complexa si foarte rapida. Daca te-ai hotarat sa dezvolti marketingul in firma ta, Neolevel te ajuta sa iti stabilesti un departament eficient.

Printre serviciile de consultanta in resurse umane de marketing se numara:

Recrutare si Selectie personal de marketing

Definim pentru tine cerintele postului, criteriile de selectie, lista de activitati pe care viitorul responsabil de marketing le va avea de realizat.
Plasam anunturi de angajare, primim si selectam aplicatii, realizand o lista scurta de optiuni.
Conducem un pre-interviu de selectare.
Participam impreuna cu tine la interviuri
Concepem probe practice si teste specifice viitorului post si le urmarim realizarea. Evaluam probele practice.
Te ajutam in a alege persoana potrivita.  
 
Organizare de personal pentru un marketing eficient

Pentru primul responsabil cu marketingul vom realiza fisa postului si un program de activitati pe o anumita perioada, ajutandu-l sa isi inceapa activitatea si oferind firmei sisteme de evaluare a activitatii de marketing.

In vederea angajarii unui department intreg, iti propunem sisteme de organizare, organigrame si fise de post pentru fiecare specializare, conform necesitatilor de angajare din firma ta.

Daca ai deja oameni de marketing care nu sunt organizati, te ajutam sa ii organizezi si sa ii conduci. Te ajutam si sa alegi leaderul pe criterii de performanta si competente manageriale.
Coordonarea, motivarea si evaluarea personalului de marketing si vanzari

Stabilim impreuna programe de motivare a personalului care doresc sa obtina rezultate mai bune atat in marketing cat si in vanzari. Urmarim si coordonam realizarea proiectelor sau realizam sisteme de reglare prin care sa ajutam echipa sa isi indeplineasca obiectivele si sa obtina bonusuri sau alte beneficii.

Realizam sisteme de evaluare interna a activitatii de marketing si vanzari prin care sistemul motivational este echitabil si va motiva intr-adevar.
 
Pregatire in marketing a personalului nespecializat

Daca ai angajat deja personal la marketing care din anumite motive nu este suficient de specializat sau performant, cream programe de training si coaching prin care sa reducem acest dezavantaj.
 
Evaluam personalul de marketing si activitatea realizata, corectam acolo unde este nevoie si mentinem treaba bine facuta.

Oferim suport in activitatea departamentului de marketing pana cand acesta ajunge la standardele de competitivitate cerute de marketingul profesionist.
 
Ghidare punctuala pe proiecte specifice
 
Atat seniorii dar mai ales juniorii pot intampina situatii noi pe care nu se simt siguri ca le vor face cum trebuie. Aici putem interveni ghidand procesele pe parcursul realizarii lor astfel incat sa se elimine stresul primului proiect dificil si sa ne asiguram ca este facut bine si la timp.

Din lisata de posibile provocari noi pentru un departament tanar pot fi participarea la o expozitie internationala, reprezentarea firmei in conferinte specializate, organizarea unei campanii de vanzari intensive, primul profil de companie, prima brosura, prima campanie publicitara, etc.
Coaching de marketing pentru juniori
 
Primul an poate fi dificil pentru un junior, daca acesta nu are un director de marketing si un mentor care sa il ghideze in activitatile pe care le are de realizat. Neolevel vine cu un program prin care ghideaza noul responsabil in marketing prin intalniri si discutii periodice, prin sfaturi si confirmari la proiectele bine facute.

De ce este important acest serviciu pentru companii? Pentru ca marketingul e un domeniu mult mai complex decat chiar managementul firmei. Pentru ca prin marketing compania se prezinta in exterior, si are de a face cu publicuri foarte diferite si foarte mari. Importanta unui marketing bine facut este cruciala.

E drept ca putine firme realizeaza adevarata valoare a unui marketing profesionist. E drept si ca putine firme percep deficientele de marketing pe care le au. Pe cat de greu iti este sa recunosti, te poti afla in situatia in care nu esti multumit de marketingul facut de oamenii tai la care tii. Nu vei dori sa ii inlocuiesti, nu vei dori sa faci angajari suplimentare si sa tii personal ineficient si nu vei dori sa elimini activitatea de marketing, caci ai initiat-o pentru ca aveai nevoie. Cea mai simpla si mai ieftina solutie este sa aduci un antrenor pe o perioada limitata care sa regleze procesele pe cat se poate.

Contacteaza-ne, invita-ne la o discutie si vei intelege mai bine daca ai nevoie de serviciile noastre de resurse umane pentru marketing.